Huisarts 0592 - 350088

Drukte, verkoudheid en COVID

Het is erg druk in de huisartsenpraktijk.

Het verkoudheidsseizoen is weer begonnen waarbij het soms moeilijk is om onderscheid te maken tussen een gewone verkoudheid en beginnende - of milde COVID.
Ook wij hebben te maken met “inhaal” zorg als gevolg van COVID.
U kunt ons helpen door bij klachten die kunnen duiden op COVID, zoals hoesten en keelpijn een coronatest aan te vragen bij voorkeur via de GGD of een zelftest te doen.
Als sprake is van een gewone verkoudheid gaat dit bijna altijd vanzelf over, hoewel u soms weken restklachten kunt houden.
Op thuisarts.nl vindt u betrouwbare informatie hoe te handelen bij verkoudheid en wanneer u contact met ons moet opnemen.

Praktijkondersteuning

Door ziekte en persoonlijke omstandigheden binnen ons team praktijkondersteuners kan het zijn dat uw afspraak met de praktijkondersteuner verzet wordt naar een later tijdstip. We doen onze uiterste best om de noodzakelijke zorg te leveren.

Griepvaccinatie

Helaas is het door ons bestelde griepvaccin nu volledig gebruikt. Wij maken dit in onze praktijk voor het eerst mee!
Hoe kon dit gebeuren en wat gaan we doen?
Ons is een limiet opgelegd aan het aantal vaccins dat wij mogen bestellen op basis van ons patiëntenbestand. Hierbij wordt er op voorhand van uitgegaan dat niet iedereen die daarvoor in aanmerking komt verschijnt voor de vaccinatie. Door de zeer hoge opkomst dit jaar is deze hoeveelheid onvoldoende gebleken.
Gelukkig hebben wij wel de mogelijkheid vaccins na te bestellen. Uiteraard zullen wij dit zo snel mogelijk doen.
Zodra wij bericht hebben over de leveringsdatum van de nabestelling, nemen we contact op met degenen die wij bij de eerste ronde nog niet hebben kunnen vaccineren.
Wij verwachten dat dit begin december het geval zal zijn.

Contact

Gezondheidscentrum Kloosterveen
Transportweg 8
9405 PR Assen
0592 - 350088

Dependance Kloosterveste
Rondgang 99
9408 MC Assen
0592 - 350088