Huisarts 0592 - 350088
  • Hooikoorts klachten?
  • Met minder klachten de zomer door?
  • Wij bieden u een allergie test aan via ons allergie spreekuur

Bij deze huidpriktest wordt een druppel vloeistof op uw huid gelegd die een allergeen bevat, bijvoorbeeld graspollen of huisstofmijt, waar u misschien allergisch voor bent. Met een klein naaldje wordt een heel klein beetje vloeistof door de huid geprikt. Na een paar minuten kan er een bultje ontstaan en de huid kan jeuken en rood worden.

Met de huidpriktest, die op uw onderarm wordt uitgevoerd, wordt al na 15 minuten duidelijk en zichtbaar bevestigd waar u allergisch voor bent; graspollen, huisstofmijt, bomen, hond en kat is waar we u op kunnen testen binnen de praktijk.

Als daar uit blijkt dat u een graspollen allergie heeft kunnen wij een immunotherapie starten d.m.v. Grazax tabletten.

Tabletten

Deze toedieningsvorm op het gebied van allergie immunotherapie is een éénmaal daags in te nemen smelttablet voor onder de tong. Op dit moment is de tablet verkrijgbaar voor de behandeling van een graspollenallergie en dus bestemd voor patiënten met hooikoortsklachten.

Dit is voor patiënten van alle leeftijden.

De totale behandeling duurt 3 tot 5 jaar. Deze periode is nodig omdat het lichaam tijd nodig heeft om tolerantie op te bouwen tegen de stof waarop het allergisch reageert. Het resultaat dat men na het afronden van de behandeling bereikt heeft, blijft over het algemeen ook aanhouden.

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met de praktijk.

Contact

Gezondheidscentrum Kloosterveen
Transportweg 8
9405 PR Assen
0592 - 350088

Dependance Kloosterveste
Rondgang 99
9408 MC Assen
0592 - 350088