Huisarts 0592 - 350088

Beste inwoners van Kloosterveen,

Waarschijnlijk bent u, net als wij, wel een beetje klaar met het Corona virus en de gevolgen die dat voor ons allemaal heeft.
Helaas is het virus nog niet klaar met ons.

Inmiddels zijn wij fysiotherapeuten van SKS Fysiotherapie bijna een week vooral vanuit huis aan het werk.

Beste oudere inwoners van Kloosterveen,

Graag willen wij misverstanden voorkomen die mogelijk dreigen te ontstaan over de behandeling van ouderen bij de huidige Corona-epidemie.

Nu iedereen zoveel mogelijk vanuit huis probeert te werken, sociale contacten worden vermeden en de angst voor verveling toeslaat, is het extra belangrijk goed voor jezelf te zorgen!

Iedereen moet opzoek naar een nieuw ritme. Probeer zoveel mogelijk vast te houden aan de dagindeling die je had. Sta op tijd op, ga douchen, kleed je aan en begin je dag zoals je anders ook zou beginnen. Houd in deze planning rekening met een normaal eetpatroon, voldoende beweging en voldoende slaap/ontspanning. Hieronder enkele tips!

Heeft uw huisarts u doorverwezen naar het het speciale spreekuur luchtwegklachten? Dan kunt u voor uw afspraak terecht bij de speciaal ingerichte tent op de parkeerplaats van het WZA, Europaweg-Zuid 1, Assen.

U kunt alleen naar binnen als u van uw huisarts een afspraak heeft gekregen op het spreekuur. Geen afspraak betekent dat u niet terecht kunt op het spreekuur. Neem contact op met uw eigen huisarts.

Om u van dringende en essentiële zorg, die niet gerelateerd is aan het Coronavirus (hoesten, koorts, griepverschijnselen, verkoudheid) te kunnen voorzien, zullen wij in ieder geval tot 28 april 2020 een aantal afspraken/onderzoeken tot nader orde uitstellen.

Vandaag is het Wereldstotterdag met als thema ’Stevig staan met stotteren’. Dit jaar staat deze dag in het teken van het grote belang van ‘open zijn’ over je stotteren. Praten over stotteren kan je enorm helpen om steviger te staan met je stotteren; openheid geeft kracht!

Vandaag is het de dag van de mentale gezondheid. Nynke van der Wal (POH-GGZ en docent bij de Hanzehogeschool) schreef voor jullie een aantal tips om de donkere periode door te komen.

Jonge sporters, energie en koolhydraten en eiwitten???
19 september is dag van de diëtist, nu eens niets over diëten, maar een stukje over de jonge sporter en de voeding.

Wist je dat daglicht verantwoordelijk is voor 90% van de huidveroudering?

Daglicht is altijd aanwezig en bestaat uit UV A en UV B straling. Uit recente onderzoeken komt naar voren dat het blauwe licht van je beeldscherm/telefoon (HEV-licht) en infrarood ook DNA schade geven in de diepere huidlagen.

Contact

Gezondheidscentrum Kloosterveen
Transportweg 8
9405 PR Assen
0592 - 350088

Dependance Kloosterveste
Rondgang 99
9408 MC Assen
0592 - 350088