Podotherapie 0592 - 345948
  • 1

Podotherapie Rosien

Podotherapiepraktijk Rosien is een praktijk die alle facetten binnen de podotherapie in huis heeft. We zijn een zeer moderne, dynamische en zeer vooruitstrevende praktijk die al ruim 12 jaar bestaat. We beschikken over ervaren, kwaliteit geregistreerde en gespecialiseerde podotherapeuten (o.a. sport ,kind ,diabetes, reuma, podoposturaal, manueel) en er zijn nog een aantal medewerkers voor de ondersteunende taken.

“Voeten zolang dat je er geen klachten van hebt zal je er weinig aandacht aan besteden en zal je er zeker niet over nadenken hoe belangrijk ze zijn voor je dagelijkse welzijn. Ze vormen letterlijk de basis van een evenwichtig en gezond lichaam. Wanneer er sprake is van een afwijkende voetstand of functie, kan dit ontwikkelen tot tal van klachten. Te denken valt aan voet, knie heup en rug klachten.”

Een podotherapeut behandelt voetklachten en voet gerelateerde klachten. Denk hierbij aan:

  • Standsafwijkingen van de voeten zoals: platvoeten, holvoeten, gekantelde voeten of voeten met een aangeboren afwijking.
  • Voet, knie, heup en rug klachten als gevolg van een verkeerde stand van uw voeten of een afwijkend looppatroon.
  • Overbelastings- of vermoeidheidsklachten.
  • Huidproblemen zoals overmatig eelt of likdoorns.
  • Standsafwijkingen van tenen zoals klauwtenen en hamertenen.
  • Nagelproblemen zoals kalk- en schimmelnagels en ingegroeide nagels.
  • Voetwratten
  • Klachten als gevolg van niet juist passend schoeisel.
  • Specifieke voetklachten voor diabetes mellitus, reuma, kinderen, sporters.

In onze praktijk beschikken we over de nieuwste technologieën op gebied van podotherapie. Alle therapieën (o.a. zolen en orthesen) worden in de praktijk zelf vervaardigd. Hierdoor zijn wij in staat om eventuele spoedklachten of aanpassingen met bv. de zolen/schoenen direct uit te voeren. Ook beschikken we over een laser apparaat voor het behandelen van kalk- en schimmelnagels.

De specialisaties van onze praktijk zijn o.a. sportpodotherapie, kinderpodotherapie, diabetische voetzorg, de reumatische voetzorg, manuele therapie (voet), echografie en lasertherapie.

Onze rol in het gezondheidscentrum Kloosterveen

Podotherapiepraktijk Rosien is gevestigd op de begane grond in het gezondheidscentrum. Bij regelmaat vind er overleg plaats met de huisartsen en de praktijkverpleegkundige over onder andere de diabetische voet.
Verder is de samenwerking met de fysiotherapeuten niet meer weg te denken in het dagelijks handelen van de podotherapeuten. Door de nauwe samenwerking met de verschillende disciplines binnen gezondheidscentrum Kloosterveen blijken behandelingen vele malen effectiever te zijn. Door de korte lijnen is dit een heel goed voorbeeld van het bundelen van elkaars krachten. Tevens participeren we in enkele project groepen. Een voorbeeld hiervan is het sportspreekuur waarbij huisartsen, fysiotherapeuten, diëtisten en de podotherapeuten deelnemen.

Contact
Adresgegevens:
Podotherapiepraktijk Rosien
Madridstraat 17
9403 DV Assen

Telefonisch contact
Wij zijn maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar op nummer 0592-345948 tussen 8.30 en 12.00 uur en ‘s middags tussen 13.00 en 16.30 uur. Indien u geen telefoniste aan de lijn krijgt kunt u ons antwoordapparaat inspreken, dan wordt u zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Spreekuur Gezondheidscentrum Kloosterveen
Elke dinsdag, woensdag en donderdag hebben we spreekdag. U kunt hiervoor bij ons telefonisch een afspraak maken.(0592-345948)

De podotherapeuten die spreekuur draaien in GCKV:

Jolanda Rosien:
Is Podotherapiepraktijk Rosien ruim 12 jaar geleden aan de Troelstralaan in Assen begonnen. Jolanda heeft de specialisaties kind, sport, manueel therapie van de voet (methode Somers) echografie (Fontys), laser en is podoposturaaltherapeut. Verder is ze momenteel bezig met de opleiding Diabetes podotherapeut. Ze neemt deel uit in het gezamenlijke sport spreekuur in het gezondheidscentrum.

Carina van Doorn:
In 2008 is Carina bij podotherapiepraktijk Rosien komen werken. Naast de basis opleiding heeft Carina echografie, manueel therapie van de voet (methode Somers) en is zij afgestudeerd als podoposturaaltherapeut.

Sanne Eidhof:
Sanne is het team in 2014 komen versterken. Zij is gespecialiseerd in nagelaandoeningen en is zij vooral geïnteresseerd in sport en sport gerelateerde aandoeningen vandaar dat zij gaat beginnen aan de opleiding sportpodotherapie.

Contact

Gezondheidscentrum Kloosterveen
Transportweg 8
9405 PR Assen
0592 - 350088

Dependance Kloosterveste
Rondgang 99
9408 MC Assen
0592 - 350088