Podotherapie 0592 - 345948
  • 1

Podotherapie Rosien

Podotherapiepraktijk Rosien is een moderne, dynamische en zeer vooruitstrevende praktijk die alle facetten binnen de podotherapie in huis heeft. De praktijk bestaat sinds 2003 en beschikt over ervaren, kwaliteit geregistreerde en gespecialiseerde podotherapeuten in oa. sport-, kind-, diabetes-, reuma-, echografie, podoposturale- en manuele podotherapie.

“Voeten; Zolang dat je er geen klachten van hebt zal je er weinig aandacht aan besteden en zal je er zeker niet over nadenken hoe belangrijk ze zijn voor je dagelijkse welzijn. Ze vormen letterlijk de basis van een evenwichtig en gezond lichaam. Wanneer er sprake is van een afwijkende voetstand of functie, kan dit ontwikkelen tot tal van klachten aan o.a. voet, knie, heup en rug”.

Een podotherapeut behandelt voet- en voet gerelateerde klachten. Denk hierbij aan:

  • Standsafwijkingen van de voeten zoals: platvoeten, holvoeten, gekantelde voeten of voeten met een aangeboren afwijking.
  • Voet-, knie-, heup- en rugklachten als gevolg van een verkeerde stand van uw voeten of een afwijkend looppatroon.
  • Overbelastings- of vermoeidheidsklachten.
  • Huidproblemen zoals overmatig eelt of likdoorns.
  • Standsafwijkingen van tenen zoals klauwtenen en hamertenen.
  • Nagelproblemen zoals kalk- en schimmelnagels en ingegroeide nagels.
  • Voetwratten
  • Klachten als gevolg van niet juist passend schoeisel.
  • Specifieke voetklachten voor diabetes mellitus, reuma, kinderen, sporters.

In onze praktijk beschikken we over de nieuwste technologieën op gebied van podotherapie. Alle therapieën (o.a. zolen en orthesen) worden in de praktijk zelf vervaardigd. Hierdoor zijn wij in staat om eventuele spoedklachten of aanpassingen met bv. de zolen/schoenen direct uit te voeren.

Onze rol in het gezondheidscentrum Kloosterveen

Podotherapiepraktijk Rosien is gevestigd op de begane grond in het gezondheidscentrum. Bij regelmaat vindt er overleg plaats met de huisartsen en de praktijkverpleegkundige over onder andere de diabetische voet. Verder is de samenwerking met de fysiotherapeuten niet meer weg te denken in het dagelijks handelen van de podotherapeuten. Door de nauwe samenwerking met de verschillende disciplines binnen gezondheidscentrum Kloosterveen blijken behandelingen vele malen effectiever te zijn. Door de korte lijnen is dit een heel goed voorbeeld van het bundelen van elkaars krachten.

Adresgegevens hoofdlocatie

Podotherapiepraktijk Rosien
Madridstraat 17
9403 DV Assen
www.podorosien.nl

Telefonisch contact

Wij zijn maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar op nummer 0592-345948 tussen 8.30 en 12.00 uur en ‘s middags tussen 13.00 en 16.30 uur. Indien u geen telefoniste aan de lijn krijgt kunt u ons antwoordapparaat inspreken, dan wordt u zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Spreekuur Gezondheidscentrum Kloosterveen

Elke dinsdag en donderdag hebben we spreekuur op deze locatie (Transportweg 8). U kunt hiervoor bij ons telefonisch een afspraak maken. Op onze website kunt u ook het contactformulier invullen voor meer informatie.

De podotherapeuten die spreekuur draaien in GCKV:

Jolanda Rosien:
Is Podotherapiepraktijk Rosien in 2003 aan de Troelstralaan in Assen begonnen. Jolanda heeft de specialisaties kind-, sport-, diabetespodotherapie manueel therapie van de voet (methode Somers) echografie (Fontys), laser en is podoposturaaltherapeut.

Carina van Doorn:
In 2008 is Carina bij podotherapiepraktijk Rosien komen werken. Naast de basis opleiding heeft Carina echografie, manueel therapie van de voet (methode Somers) en is zij afgestudeerd als podoposturaaltherapeut.

Contact

Gezondheidscentrum Kloosterveen
Transportweg 8
9405 PR Assen
0592 - 350088

Dependance Kloosterveste
Rondgang 99
9408 MC Assen
0592 - 350088