Diëtist 06 - 13112400
  • 1
  • 2
  • 3

Bij Diëtistenpraktijk Drenthe zijn 4 diëtisten werkzaam, Barbara Wittenberg, Stijn van der Graaf, Jessie Haandrikman en Esther de Vries. De praktijk is opgericht nadat we jarenlang ervaring hebben opgedaan als diëtist bij werkzaam bij de thuiszorg. In Kloosterveen is Stijn van der Graaf de vaste diëtist.

Alle vier zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Wat kunnen we als diëtist voor u doen?

U kunt bij ons terecht met alle vragen die u heeft over de voeding in breedste zin. Het kan zijn dat u onze adviezen nodig heeft, omdat u een probleem heeft met uw gezondheid, zoals bij diabetes mellitus, maag- darmklachten, allergieën, over- en ondergewicht, verhoogde cholesterolwaarden in uw bloed, maar ook wanneer u twijfelt of uw slecht etende kind wel voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.

Niet op dieet maar wel het veranderen of aanpassen van voedingsgewoonten voor de langere termijn. Dit is vaak moeilijk. Wij begeleiden u met veel plezier in het proces van acceptatie tot gezond en lekker eten. Onze visie is dat er een evenwicht moet ontstaan tussen kwaliteit van leven en de aanpassingen in de voeding.

We hebben gekozen voor uitvoering van de praktijk in het gezondheidscentrum, omdat we vinden dat het erg waardevol is om met meerdere disciplines onder een dak te werken. Als hulpverleners kunnen wij sneller overleggen over bijvoorbeeld de invloed van voeding op laboratoriumwaarden en de behandeling hiervan. Ook weten we als hulpverleners onderling beter van elkaar wat we te bieden hebben, waardoor de begeleiding goed op elkaar afgestemd kan worden. Hierdoor kunnen we u zo optimaal mogelijk adviseren en begeleiden.

Ons doel is met elkaar de juiste zorg leveren waarbij u centraal staat.

De samenwerking in het gezondheidscentrum is voor patiënten met diabetes mellitus, COPD en mensen met verhoogd risico op cardio vasculaire aandoeningen gestructureerd in de ketenzorg. Dit betekent dat de consulten bij de diëtist niet ten koste gaan van het verplichte eigen risico.

In deze “ketenzorg” hebben we met elkaar afspraken gemaakt over “wie wat doet”. De samenwerking met de huisarts en praktijkondersteuner is hierdoor duidelijk en het is fijn dat we op deze manier zo goed mogelijk “zorg op maat kunnen” bieden.

Iedereen heeft recht op 3 behandeluren in de basisverzekering per kalenderjaar. Een verwijzing van de huisarts is niet perse een voorwaarde om een afspraak te kunnen maken. Onze kamer vindt u in het Gezondheidscentrum Kloosterveen, Transportweg 8 te Assen

U kunt bij Stijn terecht op het spreekuur. Elke dinsdag is zij in het centrum aanwezig. Voor een afspraak of voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Gezondheidscentrum Kloosterveen (0592-350088) of met onze praktijktelefoon 06-131 124 00.

Ook kunt u voor het spreekuur zelf een afspraak maken via de website, hiervoor kunt u klikken op het kopje praktijkondersteuner en dan kunt u kiezen voor de optie diëtist
Mocht u niet naar het spreekuur kunnen komen, dan is een huisbezoek uiteraard ook mogelijk.

Voor nog meer informatie verwijzen we u graag naar onze website: www.dietistenpraktijkdrenthe.nl

Contact

Gezondheidscentrum Kloosterveen
Transportweg 8
9405 PR Assen
0592 - 350088

Dependance Kloosterveste
Rondgang 99
9408 MC Assen
0592 - 350088